PC Basisschool Het Kompas in Hoorn


Een school die kinderen een basis biedt waarmee ze de rest van hun leven alles kunnen leren dat binnen hun vermogen ligt. Een kind moet schitteren met zijn/haar eigen talenten zodat hij/zij van daaruit een positieve bijdrage kan leveren aan de wereld om hem/haar heen.

Klassikaal
Het Kompas kent klassikaal onderwijs, waarin we veel aandacht aan ieder kind afzonderlijk willen geven. Dat proberen we in de eerste plaats te bereiken door in ons onderwijs een hoge prioriteit toe te kennen aan zelfstandig werken. Hierdoor kan de leerkracht tijd vrij maken voor individuele leerlingen. In de tweede plaats wordt de instructie steeds verder aangepast aan de individuele behoefte van kinderen (adaptief onderwijs).

Bij de keuze van nieuwe methoden wordt erop gelet of er voldoende mogelijkheden zijn tot zelfstandig werken en of de methode geschikt is voor adaptief onderwijs. Dat wil zeggen of de methode mogelijkheden geeft om extra aandacht te besteden aan kinderen die moeite hebben met de leerstof, maar ook of er mogelijkheden zijn voor verrijkingsstof voor de wat snellere leerlingen.

Informatie of bezoek
Deze website geeft u uitgebreide informatie over de school. Natuurlijk bent u altijd welkom op school om te komen kijken hoe ons onderwijs er in werkelijkheid uit ziet. We maken graag een afspraak met u.

Een afspraak maken kan via ons reactieformulier en telefonisch: 0229-230076.

Met hartelijke groet,
Jaap Muurling
Directeur Het Kompas                    

 

 

Reageren

Als u op- of aanmerkingen heeft over onze site kunt u die sturen naar onze webmeester.