Cha Cha cup

Kompas nieuws van 24-01-2020

CHACHACUP

HEEL HOORN DANST 2020

Zondag 16 februari 2020 – Schouwburg Het Park WWW.HEELHOORNDANST.NL Geachte ouder en/of verzorger, Na drie succesvolle edities van de ChaChaCup in 2017, 2018 en 2019, waarin we maar liefst 1700 basisschoolleerlingen de ChaChaCha hebben geleerd, zijn we zeer verheugd dat ook dit jaar Het Kompas weer meedanst tijdens de ChaChaCup 2020. 

Welke basisschool sleept dit jaar de felbegeerde Chacha wisselbeker binnen? De aankomende weken krijgen de kinderen van groep 7 en 8 van Het Kompas ChaChaCha dansles als ze hier voor gekozen hebben.

Volgende week vrijdag 31 Januari vragen we in de les welke kinderen aan de cup willen deelnemen, denk hier dus al goed overna.

Dansdocenten van dansschool Double V komen op school langs om alle kinderen die interesse hebben de basis te leren van de ChaChaCha. Tijdens de derde les laten alle kinderen aan elkaar hun nieuw geleerde dansmoves zien om een plekje te winnen in de grote finale van de ChaChaCup.

In deze finale nemen diverse basisscholen het tegen elkaar op om te zien welk paartje en welke school zichzelf chachacha kampioen mag gaan noemen. Met de ChaChaCup wil Double V door middel van een groot dansspektakel leerlingen in aanraking laten komen met bewegen op muziek. 

De ChaChaCup:

- leert de leerlingen de basis van de chachacha

- leert de leerlingen om samen te werken en elkaar te respecteren

- leert de leerlingen op een leuke en gezonde manier te bewegen volgens de NISB norm - draagt bij aan het zelfvertrouwen van de leerlingen

- verbetert de coördinatie en motoriek van de leerlingen

- stimuleert de muzikaliteit van de leerlingen

- stimuleert gezonde concurrentie en versterkt de weerbaarheid van leerlingen.

De grote finale van de ChaChaCup vindt plaats tijdens Heel Hoorn Danst, een spetterende dansmiddag waarbij elke toeschouwer kan gaan genieten van het beste wat Hoorn op dansgebied te bieden heeft. Onder andere Double V, Moves, Minh-Zone en Dazzling treden op.

De ChaChaCup finale vindt plaats op het grote podium in Schouwburg Het Park in Hoorn op zondagmiddag 16 februari. 

Voor alle fanatieke dansers worden er twee extra gratis chachacha danslessen gegeven. De lessen worden gegeven op maandag 3 en maandag 10 februari van 15.00-16.00 en van 16.00-17.00 uur (Oude Veiling 21 in Hoorn).

 

Aanmelden voor deze gratis lessen kan via chachacup@double-v.nl. Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee!  Op de website www.heelhoorndanst.nl vindt u nog meer informatie over  de ChaChaCup & Heel Hoorn Danst. Hier vindt u ook leuke filmpjes om thuis samen met uw kind de chachacha te oefenen.

We wensen alle kinderen de aankomende weken heel veel dansplezier. Met sportieve groet, Iris Bijleveld en Tim van Leeuwen

Hoofdtrainster Double V en Voorzitter Double V

 

06 29 46 20 77                      info@double-v.netwww.heelhoorndanst.nl

cha cha cup cha cha cup